Kód produktu:
E1
Cena bez DPH:
32,23 Kč
Cena:
39 Kč
Dostupnost:
Skladem
Záruka:
24 měsíců
Minimální trvanlivost : 04-2026
Enzym k štěpení molekul pektinu.
Obsahuje vysoko-výkonnostní enzym pektinázy určený pro kvasný proces, a neztrácí účinnost i po přidaní kvasinek. Dávkování je pouze 1g na 25l , oproti standardním enzymům, které se dávkují (5g na 25l) a nejsou primárně určeny jen pro kvasný proces.
Pektinázy jsou enzymy rozkládající pektin. Obsahuje odolné enzymy pektinázy - nedochází k útlumu činnosti enzymu ani při kvasném procesu. Určené pro kvasný proces, ale díky odolnosti enzymů je možné je používat ve všech aplikacích.
Pektiny jsou podpůrné látky ovoce a jsou obsaženy prakticky ve všech druzích ovoce. Při použití turbokvasnic u ovocných kvasů, je vhodné přidat také pektinázu, která rozloží pektiny z ovoce.Po rozkladu pektinů v ovoci jsou cukry lépe přístupné kvasinkám.Při použití turbokvasnic s přídáním těchto enzymů dosáhnete tedy dokonalého prokvašení a výrazně eliminujete také zastavení kvasného procesu při jeho dokvašování, když máte již v ovocné břečce málo sacharózy. Při použití pektinázy v kvasu, dochází také k uvolnění veškerého přirozeného aroma ovoce.Enzymy společně s kvasinkami dokonale rozloží i nepodrcené ovoce ve Vašem kvasu.

Hmotnost obsahu: 1g
Jedno balení je určeno pro 25l ovocného kvasu.
Příklad pro 100l kvasu:
1a, Aktivace enzymů pomocí vody.
Připravíme litr vody kterou zahřejeme na 40-50°C. Poté vsypeme 4x1g enzymů a důkladně promícháme. Vyčkáme chvíli a poté směs přidáme do bečky s kvasem. Ovocný kvas dobře promícháme.
1b, Aktivace enzymů pomocí ovocného rmutu.
Tento postup je složitější, ovšem vždy máte jistotu že dojde k aktivaci všech enzymů které přidáte do kvasu. Odebereme z bečky poloviční množství kvasu a ten zahřejeme na 40-50°C. Přidejte enzymy a dokonale promíchejte kvas. Kvas nechte odležet asi 2h a poté obsah kvasu doplňte odebraným množstvím.
Obsah pektinu v čerstvém ovoci u jednotlivých druhů:
Jablka |
0,6% |
Hrušky |
0,5% |
Meruňky |
1,0% |
Třešně |
0,3% |
Ostružiny |
0,7% |
Švestky |
0,9% |
Černý rybíz |
1,1% |
Maliny
|
0,4% |
