Zavřít
Kategorie
Udělte nám recenzi

 Nebudeme Vás nikdy

obtěžovat s různymi dotazníky

(heureka atd)

...ale rádi uvítáme

Vaše názory!

napište nám recenzi:

RECENZE GOOGLE

Výdejní místo
Global Filament s.r.o
Teslova 1129/2
Ostrava
70200
Česká Republika

Petr Machala
+420 725 263 474
info-zavinac-refraktometr-eshop.cz
Doporučujeme:
112,17 Kč bez DPH
129 Kč
28,1 Kč bez DPH
34 Kč
1 206,61 Kč bez DPH
1 460 Kč
Kalibrační protokoly:

Řezné emulze

CUKRY A KVASNÝ PROCES


Určitě jste si již několikrát dali otázku , bylo to sladké ale proč to v pálenici "neteče"! Po přečtení tohoto článku Vám to bude jasné!

 

Abychom pochopili rozklad ovoce a uvolňování cukrů, je důležité si uvědomit že cukry ještě rozdělujeme na monosacharidy (glukóza, fruktóza), disacharidy (sacharóza, maltóza, laktóza), oligosacharidy a polysacharidy. Při kvasném procesu si vystačíme s dělením - cukry s krátkým řetězcem a cukry s dlouhým řetězcem.

 

Potravou pro kvasinky jsou pouze cukry s krátkým řetězcem (glukóza a fruktóza) proto před samotným kvasným procesem musí dojít přirozenému uvolnění těchto jednoduchých cukrů z molekuly ovoce, a až poté nastává samotný proces kvašení.

 

 

Každé ovoce uvolňuje tyto jednoduché cukry jinak rychle a u některých druhů ovoce dojde uvolnění minimálně. Rozklady molekuly ovoce na jednoduché cukry mají na svědomí enzymy pektinázy. U obilných kvasů jsou to enzymy amylázy. U ovoce můžete podpořit tento přírodní proces šlechtěnými odolnými výkonnostními enzymy pektinázy určenými pro kvasný proces. U obilných kvasů se některé jednoduché cukry uvolní vařením při přípravě kvasu, ale v takové minimální výší, že se bez přidíním enzymů amylázy neobejdeme. 

 

 

A nakonec si zapište za uši , že nejdřív přidáváme do kvasu enzymy a poté až za 24-48h kvasnice, nikdy naopak! :) 

 

Článek připravil tým refraktometr-eshop.cz

 

 

 


Nákupní košík eshop-basket
tick Zboží bylo přidáno
Váš nákupní košík je prázdný.
Položek: 0 ks
Celkem s DPH: 0 Kč

Nákupní košík
Zboží v akci
1 115,7 Kč bez DPH
1 490 Kč 1 350 Kč

776,86 Kč bez DPH
1 190 Kč 940 Kč

...kvasinky,enzymy ALCOTEC

Najdete nás na facebooku
Refraktometr® Est.2012

Originál je jen jeden!

A ten náš od roku 2012...

Kvalita,

po které toužíte.

Hodnota,

kterou si zasloužíte.

 

Copyright ©

Veškerý obsah

těchto webových

stránek je chráněn

autorským právem.

Není dovoleno 

kopírovat jakýkoliv

obsah stránek. 

Stupnice vyvinuty v naší

společnosti, jsou autorským

právem značky

Refraktometr®

a vztahuje se na ně

právní ochrana registrovaných

technických řešení.

 §   Copyright ©

refraktometr-eshop.cz  

 

Nahoru