Zavřít
Kategorie
Kontaktujte nás:
Global Filament s.r.o
Teslova 1129/2
Ostrava
70200
Česká Republika

Petr Machala
+420 725 263 474
info-zavinac-refraktometr-eshop.cz
Socialní sítě

 

Udělte nám recenzi

 Nebudeme Vás nikdy

obtěžovat s různymi dotazníky

(heureka atd)

...ale rádi uvítáme

Vaše názory!

napište nám recenzi:

RECENZE GOOGLE

Copyright ©

Veškerý obsah

těchto webových

stránek je chráněn

autorským právem.

Není dovoleno 

kopírovat jakýkoliv

obsah stránek. 

Stupnice vyvinuty v naší

společnosti, jsou autorským

právem značky

Refraktometr®

a vztahuje se na ně

právní ochrana registrovaných

technických řešení.

 §   Copyright ©

refraktometr-eshop.cz  

 

20g na 100L Enzym pektináza

Kód produktu:
E20
Cena bez DPH:
100 Kč
Cena:
121 Kč
Dostupnost:
Skladem
Záruka:
24 měsíců
Počet ks

Minimální trvanlivost : 03/2027

20g -Enzym k štěpení molekul pektinu na 100L kvasu.

 Tyto enzymy jsou tichými hrdiny, kteří pracují v pozadí činnosti kvasinek, ale jejich přínos je nezbytný pro dosažení vynikající chuti a nevzdávají to ani s přibyvajícím alkoholem. Dávkuje se 5g na 25l rmutu,obsah jednoho balení těchto enzymů je jen 5g, aby si mohl každý nadávkovat pektinázu dle objemu, a to bez nutnosti vážení na speciálních mikro-váhách. 

Pektiny jsou podpůrné látky ovoce a jsou obsaženy prakticky ve všech druzích ovoce.  Při použití turbokvasnic u ovocných kvasů, je vhodné přidat také pektinázu, která rozloží pektiny z ovoce.Po rozkladu pektinů v ovoci jsou cukry lépe přístupné kvasinkám.Při použití turbokvasnic s přídáním těchto enzymů dosáhnete tedy dokonalého prokvašení a výrazně eliminujete také zastavení kvasného procesu při jeho dokvašování, když máte již v ovocné břečce málo sacharózy. Při použití pektinázy v kvasu, dochází také k uvolnění veškerého přirozeného aroma ovoce.Enzymy dokonale rozloží i nepodrcené ovoce ve Vašem kvasu.

Hmotnost obsahu: 5g . Jedno balení, je určeno pro 25l ovocného kvasu. 

Hmotnost obsahu: 5g

Jedno balení je určeno pro 25l ovocného kvasu. 

Příklad pro 100l kvasu:

1. postup.  - Aktivace enzymů pomocí teplého ovocného rmutu.

Tento postup je složitější, ovšem vždy máte jistotu že dojde k aktivaci všech enzymů které přidáte do kvasu. Odebereme z bečky poloviční množství kvasu a ten zahřejeme na 40-50°C. Přidejte enzymy a dokonale promíchejte kvas. Kvas nechte odležet asi 2h a poté obsah kvasu doplňte odebraným množstvím.

2. postup - Aktivace pomocí teplé vody.

Připravíme litr vody kterou zahřejeme na 40-50°C. Poté vsypeme množství  enzymů podle objemu jedné kvasné nádoby a důkladně promícháme. Vyčkáme chvíli a poté směs přidáme do bečky s kvasem. Ovocný kvas dobře promícháme.

 

Obsah pektinu v čerstvém ovoci u jednotlivých druhů:

 

Jablka  0,6% Hrušky  0,5%
Meruňky  1,0% Třešně  0,3%
Ostružiny  0,7% Švestky  0,9%
Černý rybíz    1,1%  

Maliny        

 0,4%

Související produkty
1g Enzym pektináza - Enzym k štěpení molekul pektinu. Pektináza je vhodná pro ovocné kvasy, jako doplněk k turbokvasnicím.
1g Enzym pektináza
5g na 25L Enzym pektináza - 5g Enzym k štěpení molekul pektinu. Pektináza je vhodná pro ovocné kvasy, jako doplněk k turbokvasnicím.
5g na 25L Enzym pektináza
Nákupní košík eshop-basket
tick Zboží bylo přidáno
Váš nákupní košík je prázdný.
Položek: 0 ks
Celkem s DPH: 0 Kč

Nákupní košík
Česká pošta-Balík do ruky

Poštovné

0,00

Bez limitu

hodnoty objednávky!

Více informací zde!

╰➤ Výhodné nákupy
Novinka

Parametrické vyhledávání

u sortimentu

Kvasnic a enzymů

Ať chutná lépe, jak vizovice!

ALZA Boxy

Nově doručujeme

také do ALZA boxů

jen za 59,-

nelze platit dobírkou!

Doporučujeme:
88,39 Kč bez DPH
99 Kč
32,23 Kč bez DPH
39 Kč
211,57 Kč bez DPH
256 Kč
Najdete nás na facebooku
Refraktometr® Est.2012

Originál je jen jeden!

A ten náš od roku 2012...

Kvalita,

po které toužíte.

Hodnota,

kterou si zasloužíte.

 

Nahoru