Kód produktu:
AL51
Cena bez DPH:
115,18 Kč
Cena:
129 Kč
Dostupnost:
Skladem
Záruka:
24 měsíců
Alcotec Vodka Turbo Yeast
je založen na velmi čistém kvasinkovém kmeni a obsahuje také nezbytný enzym GA (glukoamyláza), který štěpí dextriny a složité cukry při zakládání kvasů ze zrn, rýže atd. Speciální kvasinková kultůra pro výrobu velejemného lihu.
Existuje mnoho receptů, níže naleznete pouze příklad použití.
Návod na přípravu (instrukce na objem 25l /1balení kvasinek):
Připravte 21l teplé vody (okolo 35°C) Pro přesné měření teploty je vhodné mít teploměr s jehlou. Přidejte 6kg dextrózy (hroznového cukru) a 4,5kg extraktu z pšeničného sladu. Vše pořádně promícháme a poté přidáme kvasinky. Doba kvašení se pohybuje okolo 7dní. Pozor ,může dojít k velkému pěnění - nechte uzávěr kvasné nádoby volný a nepoužívejte bublátko! Ideální teplota kvašení je při 18-22°C. Po ukončení kvasného procesu je doporučeno před destilací kvas nemíchat a nechat kvasinky sednout na dno. Sedimentaci můžete podpořit přírodním dvou-komponentním čířidlem Alcotec24 turbo klar.
Pokud tyto kvasnice použijete pro cukerný roztok,tak bude fungovat stejně dobře, ale ve skutečnosti enzym nepoužíváte. U kvasů ze zrna dopručujem ošetřit rmut ještě jiným enzymem, který ještě rozloží škrob na zkapalnitelné cukry. Vysokoteplotní enzym Alcotec Alpha Amylase je pro toto ideální.
Alcotec Vodka Turbo je dodáván v sáčcích 73 g. 1 balení pro přípravu 25l kvasu.
Složení : Speciální kultůra kvasnic pro kvasy ze zrn a rýže pro velejemný líh. Vysokovýkonostní enzym glukoamyláza, živiny a vitamíny pro kvasnice.
Glukoamyláza : Glukoamyláza se používá pro rozbití molekuly cukru s dlouhým řetězcem na krátký řetězec. Sacharidy z dlouhého řetězce nedokážou kvasinky zpracovat, proto je nutné u kvasu ze zrna přidat přírodní enzym glukoamylázy který tyto sacharidy přemění na krátký řetězec. Tento enzym je také vhodné použít u kvasu z melasy jelikož rozkládá dextrin který je obsažený v melase..