Zavřít
Kategorie
Udělte nám recenzi

Moc Vám děkujeme,

že si uděláte čas

a napíšete nám recenzi.

RECENZE GOOGLE

Zboží v akci
950,41 Kč bez DPH
1 150 Kč

876,83 Kč bez DPH
1 190 Kč 1 060,96 Kč

Výdejní místo
Global Filament s.r.o
Teslova 1129/2
Ostrava
70200
Česká Republika

Petr Machala
+420 725 263 474
info-zavinac-refraktometr-eshop.cz
Doporučujeme:
86,78 Kč bez DPH
119 Kč 99,8 Kč
28,1 Kč bez DPH
34 Kč
1 206,61 Kč bez DPH
1 460 Kč
Kalibrační protokoly:

Řezné emulze

Turbo Kvasnice AL48+Enzymy (na 100l ovocného kvasu)

Kód produktu:
48100L
Cena bez DPH:
162,81 Kč
Cena:
197 Kč
Dostupnost:
Skladem
Záruka:
24 měsíců
Počet ks

Turbokvasnice Alcotec 48h +4g Enzymů pektinázy. 
Set pro dokonalou alkoholovou výtěžnost a aroma. Na 100l ovocného kvasu.

 Minimální trvanlivost:

Kvasnice: Datum výroby 11/2020,Minimální trvanlivost  : 11/2022 

Pektináza: Datum výroby 02/2020,Minimální trvanlivost  : 02/2024 


 

1x Alcotec 48 Turbo Yeast jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě. Je založen na "čistém" kmenu kvasinek, který je teplotně tolerantní. S jedinečnou přesně složenou výživou, která obsahuje zdroj dusíku, regulátor pH, stopové minerály, vitamíny a činidlo, je dokonalou kvasnicovou směsí pro maximální alkoholovou výtežnost vašeho kvasu. Set je určen pro 100l ovocného kvasu.Dodává se v 130g sáčcích.

Složení: Droždí, výživa, vitamíny a stopové minerály , Hmotnost balení 130g.


 4x 1g -Enzym k štěpení molekul pektinu

Pektinázy jsou enzymy rozkládající pektin. Obsahuje odolné enzymy pektinázy které byly vyvinuty přímo pro tuto aplikaci - nedochází k útlumu činnosti enzymu při kvasném procesu.

Pektiny jsou podpůrné látky ovoce a jsou obsaženy prakticky ve všech druzích ovoce.  Při použití turbokvasnic u ovocných kvasů, je vhodné přidat také pektinázu, která rozloží pektiny z ovoce.Po rozkladu pektinů v ovoci jsou cukry lépe přístupné kvasinkám.Při použití turbokvasnic s přídáním těchto enzymů dosáhnete tedy dokonalého prokvašení a výrazně eliminujete také zastavení kvasného procesu při jeho dokvašování, když máte již v ovocné břečce málo sacharózy. Při použití pektinázy v kvasu, dochází také k uvolnění veškerého přirozeného aroma ovoce.Enzymy dokonale rozloží i nepodrcené ovoce ve Vašem kvasu.

Hmotnost obsahu: 1g . Jedno balení, je určeno pro 25l ovocného kvasu. 


 Tolerantní kvasnice odolné vůči teplotě a přibývajícímu alkoholu v kvasu.

Zahájení kvasného procesu pomocí turbokvasnic a enzymů.

1a, Aktivace enzymů pomocí vody.

Připravíme litr vody kterou zahřejeme na 40-50°C. Poté vsypeme 4x1g enzymů a důkladně promícháme. Vyčkáme chvíli a poté směs přidáme do bečky s kvasem. Ovocný kvas dobře promícháme.

1b,  Aktivace enzymů pomocí ovocného rmutu.

Tento postup je složitější, ovšem vždy máte jistotu že dojde k aktivaci všech enzymů které přidáte do kvasu. Odebereme z bečky poloviční množství kvasu a ten zahřejeme na 40-50°C. Přidejte enzymy a dokonale promíchejte kvas. Kvas nechte odležet asi 2h a poté obsah kvasu doplňte odebraným množstvím.

Vyčkáme 24h až poté přidáváme kvasnice. 

2a. Aktivace šlechtěných turbokvasnic. (nechci přidávat cukr do kvasu)

V litru vlažné vody rozmícháme směs turbokvasnic a poté přidáme do bečky z kvasem. 

2b. Aktivace šlechtěných turbokvasnic s cukrem (přidávám cukr do kvasu) Doporučeno

Připravíme cukerný roztok. 0,5kg cukru na litr vody.  Doporučujeme baliček 130g turbovasnic rozmíchat v minimálním množství 5l vody/2,5kg cukru.Vytvoříme tedy cukerný roztok v poměru 2,5kg cukru na 5l vody. Cukerný roztok zahřejeme na 25 °C a poté přidáme celý obsah (130g) kvasinek.  Vyčkáme 2hodiny na aktivaci kvasinek a poté přidáme směs do bečky s kvasem.

 Pozor : Vždy nejprve aktivujeme enzymy a až po 24h přidáváme kvasinky. Nikdy naopak! Vždy začínáme bodem 1a nebo 1b aktivace enzymů a následně postupujeme body 2a nebo 2b. 


 Za použití těchto kvasinek, je doporučováno nechat kvas stát ještě zhruba 2týdny před pálením.


Přečtěte si náše články : 

Proč přidávat kvasnice při zakládaní kvasu?

Skladování turbokvasnic


Příklady / cukerný kvas:


Přidejte 15L vlažné (25c) vody do svého sudu, přidáme cukr (viz tabulka)
 a dobře promíchejte. Doplňte vodou na 25L. Celková teplota okolí (viz tabulka). 
Poznámka: Chcete-li dosáhnout 21% alkoholu, 
musíte udržovat teplotu cukerného roztoku konstantní mezi 18-24˚C.
 

Počet kg. cukru

   6kg                 7kg  Počet kg. cukru   8kg                  9kg
Okolní teplota 20-35°C          20-05°C Okolní teplota 20-27°C          18-24°C
Alkohol    14 %                17% Alkohol    19 %                21 %
       

 


Zákazníci, kteří koupili toto zboží, koupili také
10x Turbo Kvasnice Alcotec 48h - Medium Pack  - Vyhodná cena: 10x Alcotec 48h Turbo. Alcotec 48 jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě.  Za 48h 14% alkoholu.  Pro cukerné a ovocné kvasy.
Turbo Kvasnice Alcotec 48h - 10ks
Turbo Kvasnice Alcotec 48h - Alcotec 48 Turbo kvasinky jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě.  Za 48h 14% alkoholu.  Pro cukerné a ovocné kvasy.
Kvasnice Alcotec 48 Turbo
SET4-XM Cukroměr a lihoměr 0-27%°CK|0-80 obj.% - Cenově výhodný PROFESIONÁLNÍCH refraktometrů pro přípravu destilátu. Obsahuje 1x refraktometr na kvas RHX32-MS a 1x refraktometr lihoměr REF80M, to vše v jednom praktickém boxu.  >Více barevných variant
SET4-XM Cukroměr a lihoměr 0-27%°CK|0-80 obj.%
REF22-M Refraktometr Víno|0-22% Bé|0-25%Vol|0-40% Brix - PROFI > Profesionalní Refraktometr určený pro vinaře se stupnicí brix v rozsahu 0-22% Bé, 0-25%Vol,0-40%brix
REF22-M Refraktometr Víno|0-22% Bé|0-25%Vol|0-40% Brix
Nákupní košík eshop-basket
tick Zboží bylo přidáno
Váš nákupní košík je prázdný.
Položek: 0 ks
Celkem s DPH: 0 Kč

Nákupní košík
COVID_19

Vzhledem k vládním

nařízením došlo

k úpravě provozu

naší společnosti:


Online prodej :

Neomezen 


Přímy prodej :

Prodejna uzavřena


Osobní odběr 

objednávek z e-shopu:

V provozu výdejní místo


 Děkujeme za pochopení .

 Váš tým refraktometr-eshop.cz

Export- Slovenská republika

 Aktualní kurz přepočtu

pro slovenské zakazníky:

 

26,90 CZK

 =1 EUR 

 

V případě dobírky bude přepravce

vybírat částku v EUR.

...kvasinky,enzymy ALCOTEC

Najdete nás na facebooku
Refraktometr® Est.2012

Originál je jen jeden!

A ten náš od roku 2012...

Kvalita,

po které toužíte.

Hodnota,

kterou si zasloužíte.

 

Copyright ©

Veškerý obsah

těchto webových

stránek je chráněn

autorským právem.

Není dovoleno 

kopírovat jakýkoliv

obsah stránek. 

Stupnice vyvinuty v naší

společnosti, jsou autorským

právem značky

Refraktometr®

a vztahuje se na ně

právní ochrana registrovaných

technických řešení.

 §   Copyright ©

refraktometr-eshop.cz  

 

Nahoru