Zavřít
Kategorie
Ceny včetně 21% DPH

Nakupujete od plátce DPH. 

 

Výdejní místo
Global Filament s.r.o
Teslova 1129/2
Ostrava
70200
Česká Republika

Petr Machala
+420 725 263 474
info-zavinac-refraktometr-eshop.cz
Kalibrační protokoly:

Včelaři & Evoluční biologie

 V blízké době se 

můžete tešit na

přednášky konané

v naší společnosti, s

panem Ing.Peterkem.

Knihu již

můžete zakoupit:

ZDE

Turbo Kvasnice AL48+Enzymy (na 100l ovocného kvasu)

 
Kód produktu:
48100L
Vaše cena:
179 Kč
Dostupnost:
Skladem
Záruka:
24 měsíců
Počet ks


Set pro dokonalé prokvašení Vašeho kvasu. Set je určen na 100 litrů ovocného kvasu. Získejte z Vašeho kvasu maximalní aroma a alkoholovou výtěžnost!

Alcotec 48h Turbo kvasnice pro cukerný a ovocný kvas.

+4g Enzymů pektinázy. 


 

1x Alcotec 48 Turbo Yeast jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě. Je založen na "čistém" kmenu kvasinek, který je teplotně tolerantní. S jedinečnou přesně složenou výživou, která obsahuje zdroj dusíku, regulátor pH, stopové minerály, vitamíny a činidlo, je dokonalou kvasnicovou směsí pro maximální alkoholovou výtežnost vašeho kvasu. Set je určen pro 100l ovocného kvasu.Dodává se v 130g sáčcích.

Složení: Droždí, výživa, vitamíny a stopové minerály , Hmotnost balení 130g.


 4x 1g -Enzym k štěpení molekul pektinu

Pektinázy jsou enzymy rozkládající pektin.

Pektiny jsou podpůrné látky ovoce a jsou obsaženy prakticky ve všech druzích ovoce.  Při použití turbokvasnic u ovocných kvasů, je vhodné přidat také pektinázu, která rozloží pektiny z ovoce.Po rozkladu pektinů v ovoci jsou cukry lépe přístupné kvasinkám.Při použití turbokvasnic s přídáním těchto enzymů dosáhnete tedy dokonalého prokvašení a výrazně eliminujete také zastavení kvasného procesu při jeho dokvašování, když máte již v ovocné břečce málo sacharózy. Při použití pektinázy v kvasu, dochází také k uvolnění veškerého přirozeného aroma ovoce.Enzymy dokonale rozloží i nepodrcené ovoce ve Vašem kvasu.

Hmotnost obsahu: 1g . Jedno balení, je určeno pro 25l ovocného kvasu. 


 Tolerantní kvasnice odolné vůči teplotě a přibývajícímu alkoholu v kvasu.

Zahájení kvasného procesu pomocí turbokvasnic a enzymů.

1a, Aktivace enzymů pomocí vody.

Připravíme litr vody kterou zahřejeme na 40-50°C. Poté vsypeme 4x1g enzymů a důkladně promícháme. Vyčkáme chvíli a poté směs přidáme do bečky s kvasem. Ovocný kvas dobře promícháme.

1b,  Aktivace enzymů pomocí ovocného rmutu.

Tento postup je složitější, ovšem vždy máte jistotu že dojde k aktivaci všech enzymů které přidáte do kvasu. Odebereme z bečky poloviční množství kvasu a ten zahřejeme na 40-50°C. Přidejte enzymy a dokonale promíchejte kvas. Kvas nechte odležet asi 2h a poté obsah kvasu doplňte odebraným množstvím.

Vyčkáme 24h až poté přidáváme kvasnice. 

2a. Aktivace šlechtěných turbokvasnic. (nechci přidávat cukr do kvasu)

V litru vlažné vody rozmícháme směs turbokvasnic a poté přidáme do bečky z kvasem. 

2b. Aktivace šlechtěných turbokvasnic s cukrem (přidávám cukr do kvasu) Doporučeno

Připravíme cukerný roztok. 0,5kg cukru na litr vody.  Doporučujeme baliček 130g turbovasnic rozmíchat v minimálním množství 5l vody/2,5kg cukru.Vytvoříme tedy cukerný roztok v poměru 2,5kg cukru na 5l vody. Cukerný roztok zahřejeme na 25 °C a poté přidáme celý obsah (130g) kvasinek.  Vyčkáme 2hodiny na aktivaci kvasinek a poté přidáme směs do bečky s kvasem.

 Pozor : Vždy nejprve aktivujeme enzymy a až po 24h přidáváme kvasinky. Nikdy naopak! Vždy začínáme bodem 1a nebo 1b aktivace enzymů a následně postupujeme body 2a nebo 2b. 


 Za použití těchto kvasinek, je doporučováno nechat kvas stát ještě zhruba 2týdny před pálením.


Přečtěte si náše články : 

Proč přidávat kvasnice při zakládaní kvasu?

Skladování turbokvasnic


Příklady / cukerný kvas:


Přidejte 15L vlažné (25c) vody do svého sudu, přidáme cukr (viz tabulka)
 a dobře promíchejte. Doplňte vodou na 25L. Celková teplota okolí (viz tabulka). 
Poznámka: Chcete-li dosáhnout 21% alkoholu, 
musíte udržovat teplotu cukerného roztoku konstantní mezi 18-24˚C.
 

Počet kg. cukru

   6kg                 7kg  Počet kg. cukru   8kg                  9kg
Okolní teplota 20-35°C          20-05°C Okolní teplota 20-27°C          18-24°C
Alkohol    14 %                17% Alkohol    19 %                21 %
       

 


Zákazníci, kteří koupili toto zboží, koupili také
10x Turbo Kvasnice Alcotec 48h - Medium Pack  - Vyhodná cena: 10x Alcotec 48h Turbo. Alcotec 48 jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě.  Za 48h 14% alkoholu.  Pro cukerné a ovocné kvasy.
Turbo Kvasnice Alcotec 48h - 10ks
Cukroměr a lihoměr,celý průběh kvašení-M - Cenově výhodný PROFESIONÁLNÍCH refraktometrů pro přípravu destilátu. Obsahuje 1x refraktometrický cukroměr a 1x refraktometrický lihoměr to vše v jednom praktickém kufříku.
Cukroměr a lihoměr,celý průběh kvašení-M
Refraktometr na víno 22M - PROFI > Profesionalní Refraktometr určený pro vinaře se stupnicí brix v rozsahu 0-22% Bé, 0-25%Vol,0-40%brix
Refraktometr na víno 22M
REF32-M Pro ,Refraktometr®, kvas 0-32%  Saphire 2020 - Refraktometr k sledovaní celého průběhu kvašení.  Laboratorní přesnost -±0,2% ,Testovaná přesnost -±0,1%
Refraktometr®, kvas 0-32% M , Saphire 2020
Nákupní košík eshop-basket
tick Zboží bylo přidáno
Váš nákupní košík je prázdný.
Položek: 0 ks
Celkem: 0 Kč

Nákupní košík
Najdete nás na facebooku
Karel Balling 215let

 Speciální EDICE

Udělte nám recenzi

Moc Vám děkujeme,

že si uděláte čas

a napíšete nám recenzi.

RECENZE GOOGLE

Refraktometr® Est.2012

Originál je jen jeden!

A ten náš od roku 2012...

Kvalita,

po které toužíte.

Hodnota,

kterou si zasloužíte.

 

Refraktometr®

Stále posouváme hranice....

Jsme rádi, že jste u toho!

Osobnost měsíce
Prof. Dr. Ing. Vratislav Grégr, DrSc.
Vratislav Grégr v roce 1985
Vratislav Grégr v roce 1985
   

Autorem knih :

(Lihovarství I., Lihovarství II.,

Průmyslová výroba lihovin)

- patenty z oblasti kvasných technologií

zdroj wikipedia

Pro firemní zákazníky:

Jak bude vypadat

Vaše faktura?

Stáhněte si

vzorovou fakturu:

 >>>ZDE<<<

 

Nabídka turbokvasnic

Řezné emulze

Copyright ©

Veškerý obsah

těchto webových

stránek je chráněn

autorským právem.

Není dovoleno 

kopírovat jakýkoliv

obsah stránek. 

Stupnice vyvinuty v naší

společnosti, jsou autorským

právem značky

Refraktometr®

a vztahuje se na ně

právní ochrana.  

 §   Copyright ©

refraktometr-eshop.cz  

 

Nahoru