Dopřejte Vašemu kvasu to nejlepší bez kompromisů! Nejprodávanější produkt.
- Dokonalá výtěžnost
- Veškeré aroma z ovoce přechází do pálenky
- Eliminujete zastavení kvašení a prokvas bývá úplný.
- Využijete veškeré dostupné zkvasitelné cukry z ovoce.
Minimální trvanlivost:
Kvasnice: Minimální trvanlivost : 06/2025
Enzymy: Minimální trvanlivost : 04/2026
1x Alcotec 48 Turbo Yeast jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě. Je založen na "čistém" kmenu kvasinek, který je teplotně tolerantní. S jedinečnou přesně složenou výživou, která obsahuje zdroj dusíku, regulátor pH, stopové minerály, vitamíny a činidlo, je dokonalou kvasnicovou směsí pro maximální alkoholovou výtežnost vašeho kvasu. Set je určen pro 100l ovocného kvasu.Dodává se v 130g sáčcích.
Složení: Droždí, výživa, vitamíny a stopové minerály , Hmotnost balení 130g.
4x 1g -Enzym k štěpení molekul pektinu.
Pektinázy jsou enzymy rozkládající pektin. Obsahuje odolné enzymy pektinázy které byly vyvinuty přímo pro tuto aplikaci - nedochází k útlumu činnosti enzymu při kvasném procesu.
Pektiny jsou podpůrné látky ovoce a jsou obsaženy prakticky ve všech druzích ovoce. Při použití turbokvasnic u ovocných kvasů, je vhodné přidat také pektinázu, která rozloží pektiny z ovoce.Po rozkladu pektinů v ovoci jsou cukry lépe přístupné kvasinkám.Při použití turbokvasnic s přídáním těchto enzymů dosáhnete tedy dokonalého prokvašení a výrazně eliminujete také zastavení kvasného procesu při jeho dokvašování, když máte již v ovocné břečce málo sacharózy. Při použití pektinázy v kvasu, dochází také k uvolnění veškerého přirozeného aroma ovoce.Enzymy dokonale rozloží i nepodrcené ovoce ve Vašem kvasu.
Hmotnost obsahu: 1g . Jedno balení, je určeno pro 25l ovocného kvasu.
Tolerantní kvasnice odolné vůči teplotě a přibývajícímu alkoholu v kvasu.

Zahájení kvasného procesu pomocí turbokvasnic a enzymů.
1a, Aktivace enzymů pomocí vody.
Připravíme litr vody kterou zahřejeme na 40-50°C. Poté vsypeme 4x1g enzymů a důkladně promícháme. Vyčkáme chvíli a poté směs přidáme do bečky s kvasem. Ovocný kvas dobře promícháme.
1b, Aktivace enzymů pomocí ovocného rmutu.
Tento postup je složitější, ovšem vždy máte jistotu že dojde k aktivaci všech enzymů které přidáte do kvasu. Odebereme z bečky poloviční množství kvasu a ten zahřejeme na 40-50°C. Přidejte enzymy a dokonale promíchejte kvas. Kvas nechte odležet asi 2h a poté obsah kvasu doplňte odebraným množstvím.
Vyčkáme 24h až poté přidáváme kvasnice.
2a. Aktivace šlechtěných turbokvasnic. (nechci přidávat cukr do kvasu)
V litru vlažné vody rozmícháme směs turbokvasnic a poté přidáme do bečky z kvasem.
2b. Aktivace šlechtěných turbokvasnic s cukrem (přidávám cukr do kvasu) Doporučeno
Připravíme cukerný roztok. 0,5kg cukru na litr vody. Doporučujeme baliček 130g turbovasnic rozmíchat v minimálním množství 5l vody/2,5kg cukru.Vytvoříme tedy cukerný roztok v poměru 2,5kg cukru na 5l vody. Cukerný roztok zahřejeme na 25 °C a poté přidáme celý obsah (130g) kvasinek. Vyčkáme 2hodiny na aktivaci kvasinek a poté přidáme směs do bečky s kvasem.
Pozor : Vždy nejprve aktivujeme enzymy a až po 24h přidáváme kvasinky. Nikdy naopak! Vždy začínáme bodem 1a nebo 1b aktivace enzymů a následně postupujeme body 2a nebo 2b.
Za použití těchto kvasinek, je doporučováno nechat kvas stát ještě zhruba 2týdny před pálením.

Přečtěte si náše články :
Skladování turbokvasnic

Příklady / cukerný kvas:
Přidejte 15L vlažné (25c) vody do svého sudu, přidáme cukr (viz tabulka)
a dobře promíchejte. Doplňte vodou na 25L. Celková teplota okolí (viz tabulka).
Poznámka: Chcete-li dosáhnout 21% alkoholu,
musíte udržovat teplotu cukerného roztoku konstantní mezi 18-24˚C.
Počet kg. cukru
|
6kg 7kg |
Počet kg. cukru |
8kg 9kg |
Okolní teplota |
20-35°C 20-05°C |
Okolní teplota |
20-27°C 18-24°C |
Alkohol |
14 % 17% |
Alkohol |
19 % 21 % |
|
|
|
|
