Zavřít
Kategorie
Doporučujeme:
Kalibrační protokoly:

PROČ PŘIDÁVAT KVASNICE PŘI ZAKLÁDÁNÍ KVASU?


 

" Kvasinky jsou užásný mikroorganismus, který obětuje svůj život pro naše potěšení "                                                  Tým refraktometr-eshop.cz 

 

Baliček kvasnic obsahuje čisté kultury kvasinek. Nejčistčího kvašení docílíme, při použití čistých kvasničných kultur. 

Výhody:

  • Břečky se rychleji prokvašují
  • Kvašení je bezpečnější, kvasy nejsou tak náchylné k octovatění.
  • Výsledná pálenka býva jemnější s čistčím tónem chuti.
  • Rozvoj škodlivých mikrobů je hned zpočátku utlumen rychle vznikajícím alkoholem a oxidem uhličitým.
  • Kvas vedený i při nízké teplotě (+10°C) pozvolně prokvašuje a nehrozí zastavení kvasného procesu.
  • Prokvas bývá téměř vždy úplný.
  • Rozmnožování a činnost octových bakterií, je minimální oproti kvasu bez použití čistých kvasničných kultur.
Čím se vlastně živí kvasinky?
K výstavbě svých buňek a k činnosti potřebují látky bezdusíkaté,dusíkaté živiny a látky mineralní. K nejdůležitějším živinám patří především látky dusíkaté, to jsou štěpné produkty bílkovin, obsažené ve Vašem kvasu. Samotné bílkoviny zpracovavají kvasinky jen obtížně.Dále pro činnost kvasinek je důležitý uhlík, které kvasinky získavají především z cukru. Na buněčnou výstavbu se obvykle spotřebuje jen malá část (1-2%) zbytek zkvasí lihově.

Proč turbokvasnice z naší nabídky rychle prokvašují?
Dbáme na to, aby námi nabízené kvasnice obsahovaly všechny důležité živiny, jako jsou výše uvedené látky.
 
Tým refraktometr-eshop.cz  
Nákupní košík eshop-basket
tick Zboží bylo přidáno
Váš nákupní košík je prázdný.
Položek: 0 ks
Celkem: 0 Kč
Nákupní košík
Pro dokončení. Pokračujte ↑

Údaje pro platbu převodem:

Klikněte zde:

ÚHRADA ZBOŽÍ

Včelaři & Evoluční biologie

 V blízké době se 

můžete tešit na

přednášky konané

v naší společnosti, s

panem Ing.Peterkem.

Knihu již

můžete zakoupit:

ZDE

Najdete nás na facebooku
Kurýr DPD

Do odpočtu zbývá: 44 let 315 dnů 1 hodina 54 minut 17 vteřin

Nahoru