Zavřít
Kategorie
Ceny včetně 21% DPH

Nakupujete od plátce DPH. 

 

Výdejní místo
Global Filament s.r.o
Teslova 1129/2
Ostrava
70200
Česká Republika

Petr Machala
+420 725 263 474
info-zavinac-refraktometr-eshop.cz
Kalibrační protokoly:

Včelaři & Evoluční biologie

 V blízké době se 

můžete tešit na

přednášky konané

v naší společnosti, s

panem Ing.Peterkem.

Knihu již

můžete zakoupit:

ZDE

MĚŘENÍ KVASU,REFRAKTOMETR NA KVAS NÁVOD.


 - Refraktometr na kvas. Měření cukernatosti kvasu pomocí refraktometru, obsah cukru v kvasu před pálením.


¨

Premiový produkt, pro měření cukernatosti kvasu : RHX -MS


 

Při měření kvasu je nutno odečítat procento necukrů v kvasu které se liší podle ovoce .

U měření Brix cukroměrem odečítáme látky necukérné dle druhů ovoce. Při měření klasickým cukroměrem se stupnicí ČNM jsou již látky necukerné odečteny v průměrné výši. V případě správného odečtu látek necukerných dle druhu ovoce se nám stavá výsledek přesnějším. 

Refraktometr na kvas(%brix) nám udává, kolik g cukru je rozpuštěno ve 100ml vody. V ovocných šťavách a podobných roztocích, které obsahují mimo cukr i jíné rozpuštěné látky, ukazuje brixův sacharometr vyšší hodnoty o tolik stupňů, kolik činí jejich měrná hmotnost vztažená na měrnou hmotnost cukru. Odečtěním těchto necukerných podílů (stupňů) dostaneme skutečný obsah cukru vyjádřený v %.

 

Pro odečet použijte níže uvedené hodnoty dle druhů ovoce. 

 


Příklad odečtu pro výpočet cukernatosti:

Naměříme-li refraktometrem 5% brix u kvasu z hrušek , musíme odečíst 3,5% .

Dle níže uvedené tabulky 3,5% tedy připadá na látky necukerné u hrušek.


Naměřená hodnota refraktometrem: 5% procent Brix

Látky necukerné u hrušek : odečteme 3,5 procenta

Výsledek čisté sacharózy ve Vašem kvasu : 1,5% ( 5% - 3,5% = 1,5%)

Vyrobili jsme pro Vás nový refraktometr s kalibrovatelnými necukry.RHX-MS 


Měření cukernatosti kvasu v jednotkách brix

  • Měření refraktometrem cukernatosti ovocných břeček je nutné převést jednotky brix na koncentraci čisté sacharózy. Příklad odečtů podle druhu ovoce:

  • Jablka: Obsah necukrů v kvasu         3%

  • Švestky: Obsah necukrů v kvasu      4%

  • Hrušky (máslovky): Obsah necukrů v kvasu  3.5%

  • Hrušky (zimní): Obsah necukrů v kvasu 5%

  • Třešně: Obsah necukrů v kvasu       5%

  • Maliny : Obsah necurů v kvasu       3.5%

  • Ostružiny : Obsah necurů v kvasu   3.5%

  • Meruňky : Obsah necurů v kvasu     4%

  • Jahody : Obsah necurů v kvasu        3.5%

  • Borůvky : Obsah necurů v kvasu     3.5%

Problematiku určení necukrů, naleznete v našem dalším článku pod tímto ODKAZEM. 

 

Pozor: Hraniční hodnota čisté sacharózy by ve Vašem kvasu neměla klesnout pod 1% hrozí tzv. octovatění kvasu.

V případě že jste zvyklí na stupnici Československého normalizovaného moštoměru níže jsme pro vás připravili převodní tabulku:

 

 


Nepodceňujte kalibraci na nulovou hodnotu.

O přístroj se staráme s pěčlivostí. Odměnou nám budou přesné výsledky a mnohaletá životnost  


Kalibrace musí být prováděna destilovanou vodou. Při seřizovaní se musí přechod modrobilého rozhraní dotýkat nulové rysky z vrchní strany ,obrázek (A) u kalibrace prováděné na obrázku (B) již vznikají odchylky které se pak mohou násobit s přibyvajicími stupněmi brix. Také musí být refraktometr kvalitně vyroben, u nás si můžete být jistí že Vám prodáváme otestované měřidlo.

Který refraktometr vybrat ? 

Vybírejte refraktometry pod tímto odkazem: Refraktometry na kvas

 


Dle konstrukce vnitřní optiky refraktometrů ještě rozdělujeme:

pro profesionální, poloprofesionální a hobby měření. 


Profesionální : Jednotlivé čočky jsou zasazeny v kovových částech a tělo refraktometru je vyrobeno z mosazi,takže nám zaručují velmi stabilní výsledky, díky nizké roztažnosti použitých kovu. Také automatická teplotní kompenzace funguje s vysokou přesností.      typ : 0-32%M ,RHX-M

 

Poloprofesionální : Jednotlivé čočky jsou zasazeny v plastových částech s výjimkou rozptylové čočky kterou prochází kalibrační sřoub, ta je zasazena v kovu. Tělo refraktometru je vyrobeno z hliníku. Tento refraktometr nám zaručuje dobrou přesnost za výhodnější cenu. Typ 0-32% A 

 

Hobby : Jednotlivé čočky jsou všechny zasazeny v plastových částech. Tělo refraktometru je dělené, v přední části je vyrobeno z hliníku a zbyvajicí část vyrobena již z plastu. Vzhledem k roztažnosti plastových části se vyžaduje kontrola,popřípadně seřízení před každým měřením : Typ : 0-32% P


 V případě že potřebujete cukroměr a zároveň lihoměr máme pro Vás cenově výhodnou nabídku, dvou refraktometrů v jednom praktickém kufříku.

SET 1 , SET 2 , SET 3 , SET 4


 

Nabizíme také vynikajicí Turbo kvasnice pro Váš kvas, ať již potřebujete nastartovat proces kvašení nebo jeho obnovení v případě že došlo k zastavení kvasného procesu. Pokračujte tímto odkazem TURBO KVASNICE

Nevíte kudy dále? Vydejte se s námi!

Vyberte si svou trasu kliknutím na šipku v rozcestníku:

 

 

 

 

 

Tým Refraktometr-eshop.cz

 

 

 

 

 

 

 

Nákupní košík eshop-basket
tick Zboží bylo přidáno
Váš nákupní košík je prázdný.
Položek: 0 ks
Celkem: 0 Kč

Nákupní košík
Refraktometr® Saphire,Red

Reg. ochranná známka ®

Kvalita,

po které toužíte.

Hodnota,

kterou si zasloužíte.

 

Osobnost měsíce

Karel Balling

(*1805 Kalek ,† 1868 Praha)

Vytvořil celosvětově

používanou stupnici

cukernatosti °Bg.

zdroj wikipedia

Pro firemní zákazníky:

Jak bude vypadat

Vaše faktura?

Stáhněte si

vzorovou fakturu:

 >>>ZDE<<<

 

Nabídka turbokvasnic

Řezné emulze

Najdete nás na facebooku
Nahoru