Zavřít
Kategorie
Ceny včetně 21% DPH

Nakupujete od plátce DPH. 

 

Výdejní místo
Global Filament s.r.o
Teslova 1129/2
Ostrava
70200
Česká Republika

Petr Machala
+420 725 263 474
info-zavinac-refraktometr-eshop.cz
Kalibrační protokoly:

Včelaři & Evoluční biologie

 V blízké době se 

můžete tešit na

přednášky konané

v naší společnosti, s

panem Ing.Peterkem.

Knihu již

můžete zakoupit:

ZDE

NECUKRY V OVOCI


 

Necukry v ovoci

 

Jak víme kolik procent musíme odečíst od naměřené hodnoty refraktometru abychom věděli skutečný zbytkový cukr v kvasu? Námi doporučený odečet vychází z rozboru kvasů (viz obrázek níže) . Modelový příklad zkoumá 5 třešňových a 5 švestkových kvasů. Již z jednoduchého rozboru lze si všimnout že porovnáváme bobulovité ovoce (třešně) a peckovité ovoce (švestka). U této tabulky nás hlavně zajímá výsledek třetího řádku ( Extraktu ve zralém kvasu) . Tuto hodnotu bychom měli odečítat od naměřených hodnot refraktometru. Úplně přesného výsledku nikdy nelze dosáhnout jak vidíte na tabulce u laboratorního rozboru pěti kvasů. Proto se musíme spolehnout na přibližné určení. Ovšem měření refraktometrem je přesnější metoda než u československého normalizovaného moštoměru kde na stupnici jsou již odečteny necukry jednou konstantní hodnotou. 

Dle rozboru a hodnot zbytkového extraktu ve zralém kvasu zjišťujeme:

Průměr pro odečty u třešňových kvasů : 5,8%

Průměr pro odečty u švestkových kvasů : 4,2%


Výslednou hodnotu pro odečty také ovlivňuje:

1, Odrůda ovoce

U raných třešňových odrůd se doporučuje korekce ve Výši -0.5%

(Příklad Odrůd : RIVAN, KAREŠOVA,)

U středně raných a pozdních odrůd není třeba korekcí

Švestkové odrůdy: U švestky domácí se doporučuje korekce (-0,2%) u dalších odrůd není doporučována žádná korekce.


2, Lokalita kde je toto ovoce pěstováno.

Korekce dle podnebí v České republice:

Klimatické oblasti:

Teplá oblast :  (-0.2%)

chladná oblast :   (+0.2%]

Mírně teplé oblasti : (0,00%) 

3, Zralost plodů v době sklizně (přezrálost,nedozrálost) 

Pro zjišťovaní cukernatosti kvasů si taky vystačíme s průměrným určením necukrů.

U třešňových kvasů doporučujeme odečítat 5% a u švestkových kvasu 4%

 

Tým refraktometr-eshop.cz

 

 

Nákupní košík eshop-basket
tick Zboží bylo přidáno
Váš nákupní košík je prázdný.
Položek: 0 ks
Celkem: 0 Kč

Nákupní košík
COVID_19

Vzhledem k opatřením

proti šíření coronaviru  

COVID_19

došlo k úpravě provozu

naší společnosti:


Online prodej :

Neomezen 


Osobní vyzvednutí :

Není možné


Doprava kurýrem DPD :

Neomezeno

Dobírka lze uhradit pouze kartou.


Doprava Česká pošta s.p:

Zrušeno

 Děkujeme za pochopení .

 Váš tým refraktometr-eshop.cz

Prodejna uzavřena

Z nařízení vlády je 

prodejna uzavřena!

Využijte prosím on-line 

nákup na e-shopu s 

doručením pomocí

zásilkové služby. 

Vyřízení objednávek

přes e-shop

bez omezení.

Udělte nám recenzi

Moc Vám děkujeme,

že si uděláte čas

a napíšete nám recenzi.

RECENZE GOOGLE

Refraktometr® Est.2012

Originál je jen jeden!

A ten náš od roku 2012...

Kvalita,

po které toužíte.

Hodnota,

kterou si zasloužíte.

 

Refraktometr®

Stále posouváme hranice....

Jsme rádi, že jste u toho!

Osobnost měsíce
Prof. Dr. Ing. Vratislav Grégr, DrSc.
Vratislav Grégr v roce 1985
Vratislav Grégr v roce 1985
   

Autorem knih :

(Lihovarství I., Lihovarství II.,

Průmyslová výroba lihovin)

- patenty z oblasti kvasných technologií

zdroj wikipedia

Pro firemní zákazníky:

Jak bude vypadat

Vaše faktura?

Stáhněte si

vzorovou fakturu:

 >>>ZDE<<<

 

Nabídka turbokvasnic

Řezné emulze

Najdete nás na facebooku
Copyright ©

Veškerý obsah

těchto webových

stránek je chráněn

autorským právem.

Není dovoleno 

kopírovat jakýkoliv

obsah stránek. 

Stupnice vyvinuty v naší

společnosti, jsou autorským

právem značky

Refraktometr®

a vztahuje se na ně

právní ochrana.  

 §   Copyright ©

refraktometr-eshop.cz  

 

Nahoru